Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 oktober 2017

Amsterdam City Walk 14 oktober 2017




Vandaag staat de Amsterdam City Walk op de agenda. Deze wandeltocht gaat door met een aantal aanpassingen. De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, wordt vandaag begraven. De uitvaart is vanuit het concertgebouw. De wandeltocht zal op gepaste wijze doorgaan. Dit betekent dat wij vandaag niet over het museumplein gaan en ook de Herengracht wordt gemeden. Dit is met de gemeente Amsterdam in overleg vastgesteld. De opbrengst van deze wandeltocht is voor de restauratie van de Oude Kerk in Amsterdam. Er wordt in totaal een bedrag van € 12.222,00 opgehaald vandaag.
Cees brengt mij om 06.45 uur richting het station in Woerden. Daar zal ik Jacqueline zien, zij komt met de trein naar Woerden om in Woerden over te stappen in de trein naar Amsterdam, dus vanaf Woerden reizen wij al gezellig samen en we hebben gelijk van alles aan elkaar te vertellen. Op Duivendrecht is het even zoeken naar metro 50 maar met vereende krachten komen we toch op het perron en dan is het een kwestie van pijlen naar de startlocatie, het Olympisch stadion, volgen. 
In het Olympisch stadion staat Michel al te wachten en dan is het 08.00 uur tijd om te starten, maar voor we starten houden we eerst 1 minuut stilte als eerbetoon aan de burgemeester.


Michel heeft ingeschreven voor de 27 km en wij voor de 21 km, maar de start is gelijk en voorlopig gaan we met z'n  drieën op stap. Lang duurt het niet want we hebben net de gang en dan is daar de eerste splitsing is en Michel zal alleen verder moeten.


Dan zie ik ineens Pascal lopen, hij moet zich nog aanmelden en gaat ook de 21 km lopen. We zeggen elkaar gedag. Wat is het lang geleden dat we elkaar hebben gezien. We wensen elkaar een gezellige dag en goede tocht toe. Wij gaan richting het Amsterdamse Bos en al snel zien we de Bosbaan. Hier krijgen we al een flesje water, wat we graag aanpakken. Het is namelijk best warm als we eenmaal lopen en er is voor vandaag en de komende dagen ook echt mooi weer voorspeld. Ik hou mijn windjackje nog even aan, maar het water drink ik al snel op.


We lopen door het Amsterdamse Bos en komen langs de Campus Uilenstede. Voor wij de Amsteldijk opgaan besluiten we eerst een sanitaire stop te houden. De eerste 6 km zitten erop. Ik doe hier ook mijn windjack uit. Het kan verder in mijn t-shirt. 


En dan zitten we alweer op de 9 km., het gaat best snel vandaag. We besluiten dat we nog niet aan een rust toe zijn. We halen onze stempel en krijgen een chocolaatje aangeboden en dan gaan we weer verder.



Wij gaan verder langs de Amstel om weer richting het centrum van Amsterdam te gaan. Daar wordt het drukker want er komen meerdere afstanden bij elkaar. We gaan de grachten op. Maar dan gaan wij als enigste afstand toch weer een andere route op. Hoe we precies gelopen zijn kan ik op de route kaart niet helemaal zien. De route op de kaart gaat over de Herengracht en die mijden we vandaag. 
Maar we komen bij de stempelpost op de 14 km en daar eten we een heerlijke traktatie van de organisatie en onze eigen brood. 


De vlaggen hangen op alle gebouwen halfstok. Er is geen muziek langs de route en dat zorgt er voor dat de wandeltocht anders is. Na de rust gaan we richting het Vondelpark. De route laat het museumplein liggen. 


We lopen het Vondelpark in en daar is nog een stempelpost met "zure bommen". De stempel willen we wel, maar de "zure bommen" laten we voor wat ze zijn. Het is druk in het Vondelpark, de één is aan het sporten en de ander laat zijn hond uit. Ik herken nog een restaurant van de Lightwalk. 


Wij genieten van de mooie tocht, een City Walk die zoals de naam al aangeeft, Buiten de Gebaande Paden gaat. Wij vinden het heerlijk, voor ons hoeft de stad niet echt. Trottoir op en af. En om eerlijk te zeggen we voelen ons een beetje provinciaaltjes. Nog een paar straten en dan zien we het Olympisch stadion alweer opdoemen. Verbazend over de tijd die we er over gedaan hebben, nog geen 4 uur en daarvan nog 20 minuten gerust, terwijl we voor ons gevoel niet extreem hard hebben gelopen. 
Wij zijn binnen!!! Onze laatste stempel wordt gezet, de medaille wordt omgehangen en we krijgen als kadootje een stukje geitenkaas!



We laten ons kilometerboekje afstempelen en ik gaf nog een wandelshirt aan, want ik vind het zwarte shirt toch wel mooi. Dan drinken we nog een koffie/thee. Het is ook op het finish terrein rustig. Er zijn geen bekenden om nog even mee te kletsen en dus besluiten we om richting de metro te gaan. Als we een beetje geluk hebben zijn we voor 13.00 uur alweer op het station Duivendrecht. En dat lukt, om 13.00 uur staat het openbaar vervoer van de stad Amsterdam stil. De treinen doen hier niet aan mee en rijden gewoon. Om 13.29 uur sta ik weer in Woerden. 

De organisatie hebben we nog een compliment gemaakt over de leuke route. Wij hebben genoten van de route en het mooie weer!! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten